K ukládání nastavení a správnému fungování využíváme soubory cookies. Používáním webu s jejich používáním souhlasíte.

Peří nic nenahradí!

Peří nic nenahradí!

Naše babičky a dědečkové měli peřiny nebo také duchny velice v oblibě. Zahřály a nesmírně dlouho vydržely. O čem je řeč? Samozřejmě o péřových peřinách, předchůdcích dnešních dek z mikrovlákna nebo jiných rádoby moderních materiálů.

 

Přírodní materiály se vrací

Péřové přikrývky se vracejí opět do módy. Po dobu spánku skvěle odvádějí vlhkost tam kam patří a naše tělo je díky tomu v teple. A kromě jiných výhod jsou i stoprocentně přírodní, což v dnešní době nemůžeme říct o zdaleka každém materiálu pro spaní. Jsou měkké, vzdušné, lehké a zahřejí. Takže co si přát od peřové přikrývky víc? Ráno peřinu a polštář načechráte, večer ulehnete a do rána spíte jako v bavlnce.

 

Údržba

Nezapomínejte, že peřiny se nesmí nikdy namočit, jak ostatně říkávaly i naše babičky a prababičky. Takže na praní v pračce jednoduše zapomeňte, neboť si pak o načechranosti a vzdušnosti péřové přikrývky či péřového polštáře můžete nechat zdát. Zatímco moderní deky z mikrovlákna lze samozřejmě bez sebemenších problémů vyprat, v případě klasické péřové přikrývky se toho opravdu raději vyvarujme, nehledě na to, že by se tak objemný materiál do pračky stejně nevešel. Od toho jsou čistírny peří, ve kterých Vám peří vyčistí odděleně a dají nový sypek, který vám vydrží dalších mnoho let.

 

Péřové peřiny jsou i pro alergiky

Trpíte nějakou formou alergie? I tehdy se můžete v noci přikrývat péřovou přikrývkou. Alergií na peří trpí naprosté minimum lidí. Nejedná se o alergii na peří, ale o alergii na roztoče a prach. Pokud tedy budete pravidelně udržovat svou postel a péřové přikrývku s polštářem, pak se alergie bát nemusíte. Moderní péřové přikrývky a polštáře ušité z kvalitních bavlněných sypků nepropouští prach ani roztoče a tak jsou v tomto ohledu docela bezpečné. A pokud máte rádi přírodní materiály, je péřový polštář s přikrývkou jasnou volbou pro kvalitní spánek. Pro milovníky dutého vlákna by to měla být minimálně výzva, aby si zjistil více informací o zdravém spánku v přírodním materiálu. Spát v ropném produktu začíná být mimo trendy. Přemýšlejte o tom.

Autor: Tým IR Publikováno: 02.02.2018

Kam dále?

<< Zpět na výpis článků
DOMŮ
TOPlist